torsdag 3 januari 2013

Utflykt till Bridgetown med buss

Yvonne och Kurt ligger kvar i Port St Charles då det har blåst hårt och varit "dåligt" väder, det har regnat och då blir det kallt även om temperaturen är över 20 grader....
(Jag kan intyga att det blir kallt.)

De har tagit en busstur till Bridgetown och det var ett äventyr. Bussarna är små och byggda på 40-50 talet. Drivlinan är skruvad direkt i balkarna så det vibrerar bra och reaggemusiken spelas för fullt. Det finns en förare och en co-driver som tar betalt och när bussen är full går det alltid in en till så folk står som packade sillar. När bussen står stilla är varvtalet på det högsta, sedan sticker de iväg som ett skott när dörrarna stängts. Så trots den korta bussturen kändes det i rumpan :)
Det är ett glatt och trevligt folk!

I hamnen:
En 50-fots engelsk segelbåt hade draggat upptäckte de och de såg ingen på båten så Kurt tog gummibåten och körde ut, den hann driva några hundra meter. Han kom fram och såg ingen men knacka på skrovet då han hörde en dammsugare. Det kom upp en tant som undra vad det var och Kurt berätta.
- Ojjj då, sedan dök en karl upp och två andra. De höll på att städa båten så de hade inte märkt att den draggade. De blev glada för att det uppmärksammades så Kurt körde tillbaka.

I övrigt så skall jag besöka Viking Yatching och Syversen imorgon för att inhandla varor till båten.

2 kommentarer:

Anonym sa...


Hoppas att bussen går tillbaka

Anonym sa...

Hoppas allt är väl. Vore trevligt med tätare uppdateringar, gärna med bilder...

Hälsningar från dan.i.stan