lördag 25 maj 2013

Segling runt Martinique 2013-04-xx

Martinique är fullt av bergstoppar och det finns även regnskog här. Vi såg hus efter sluttningarna och hotell nere vid stränderna.
 När vi seglade vidare såg vi fregattfåglar, Blue heron, Tropical bird som är en stor vit fågel, Kurt fick syn på en stor brunspräcklig örnliknande fågel och det var en Ospray som är en fiskgjuse. Kollibri har vi också sett men de är så små så de ser ut som stora humlor. Vi har sett 7 8 stycken.

Seglade förbi södra udden och kom till Saint Anne och Le Marin. Fortsatte till Fort de France. Där registrerade vi oss hos polisen och fick berätta om resan till Karibien. Sedan fortsatte vi norrut till den höga toppen Peleé. Den är 1394 m hög och oftast dolt i ett moln.

Fortsatte på ostsidan där Atlanten trycker på men dyningar. Vi kom till ett naturreservat och vi gick närmare och såg att det hade rasat ner stenar och vi gick in och såg en katamaran där.
Vi försökte gå in och såg mer som hade rasat ner. Det fanns inte plats för oss för det var för grunt så vi gick ut och lade oss i Baie Saint Pee.


Inga kommentarer: