lördag 18 maj 2013

Terre-de-Hut



















Vi klarerade ut i Saint Pierre och seglade vnorrut till Rousso men när vi kom dit var det alldeles för djupt  men det fanns bojar där. Vi skulle till Portmooth som ligger i Dominica. Portmooth har en stor vik och den är djup med korallrev så vi fick hålla på länge för att komma loss. Det här var den 4/5 2013.
Den 5/5 2013 gick vi till Terra -de-Hut och lade oss i Anse du Bourg. Vi träffade Littorina där. Sedan finns det mycket turisteer i Terra -de- Haut.

Den 7/5 seglade vi med bara storen till ön Basse-Terre. Kastade i ankaret i Lte Du Anse A La Burque .
Den 8/5 2013 gick vi till Malendule och det är ett naturreservat utanför hamnen. Vi tog kort där.

Den 11/5 2013 seglade vi till Terre de Hut och här var det segelbåtsrace. Det var många segelbåtar och vi har bilder därifrån.

Den 13/5 seglade vi till Grande Terre och ankrade i Petit Cut Du Sack. En holländsk båt ligger här som vi har varit med, även en trimaran med svenskar ligger här. Det ligger ett stort köpcentrum på den här ön med mänga butiker så vi fick tag på kläder till Kurt och till mig med.

Den 16/5 2013 skulle vi ge oss iväg igen och fick vänta länge på att få i kom sedan till Saint Anne och där finns många korallrev som vi har bilder på för det var för grunt att gå in där. Det låg en katamaran inne och den stack bara en meter, vi sticker nu 2,10m så vi ankrade på 2,2 m djup. Där låg vi och ankrade och det rullade.
Vi tog upp ankaret och gick till Sainte Francios , där fick jag tag på en boj men det var för grunt så jag fick släppa deh lade i ankaretn och gå längre in där det är 2,2 m och det finns en svensk båt bredvid oss och vi har sett dem på Barbadod tidigare. 
De är nu ute på en tvådagarsresa med bil med en annan svensk båt som också ligger här.  


Inga kommentarer: