onsdag 2 oktober 2013

Upptagning på varv 2013-09-10


Information om när vi tog upp Imagine på Rodney Bay varv
Det var det mycket beväxtning under segelbåten. Det var mycket koraller och det såg ut som korallerna hade flyttat dit. De hade skrapor för att få bort det mesta på en cementplatta med rännor för avfall.
När de hade skrapat av det mesta, började de att med hjälp av kompressorn att få bort det mesta. Vi gick då och tittade på propellern och rodret. Kurt fick syn på att det var sprickor i den övre delen på rodret. Vi fick lossa skruvarna och de lyfte Imagine högre upp så roderaxelns två lagerhalvor kunde tas bort och rodret ramlade ned. De lade ned rodret på träpallen och nu gick det att dela på hela rodret i bakkanten. Det satt ett till lager som nu gick att tas bort och då såg man tydligt var metallstången har gått av. Lagret har hållit det på plats till nu.

Kurt tror att det hände när vi fastnade i en stålbur. Där fanns många fiskeburar med kulor och tamp mellan dessa. Vi kom seglade i fem knop när detta hände. Vi kunde skära av linan med stålburen men det var kvar plastkulor med tamp kvar så vi fick gå in på grundare vatten och Kurt fick bort det med en båtshake för han kan inte vara under vatten då han kunde inte hålla luften tillräckligt länge. Kurt har tagit bilder på hur det såg ut när vi kom upp. Sedan flyttade oss till ett ställe mellan båtarna och det var ingen vind alls utan bara moskiters. Vi var där i två dagar och sedan kom de och hämtade båten och satt henne i raden och då fick vi vind, men moskiters fanns det så hela båten var full. Vi har insektsmedel men luften behövde vi så det gick inte att stänga luckorna.
De har en 70 tons kran där med fyra ledade hjul och även taljorna gick att anpassa för olika båtar. Killarna på varvet hjälpte oss och en annan kille tog under aktern på båten för det var lite osmos från plastningen av badbryggan. Killarna var jätteskickliga att göra plats för alla båtarna. Jag förstår inte hur de kan se att båtarna går att flytta för de har en annan transportkärra som är stor och de kör med en låda. Den finns det stöd på transportkärran så de lyfter över den om de får plats med kranen och transportkärran. Det var ett helt skådespel att se hur de trixade och i varje hörn på transportkärran fanns en kille och visade med händerna hur han som körde skulle vrida hjulen. 


 Korallalerna  har inte dött utan flyttat till  båten.




 Varken segling eller motor gav inte mer än 3 knop.

Yvonne tittar på arbetarna på varvet.

 Här är det trångt.

 Det knäckta rodret



 Yvonne vill komma upp sig.

 Ny plats för watermakens intag.


 Nya rodret från Sverige på pall.
 Många båtar och tätt mellan båtarna på varvet, alla har masterna på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Häftigt att se under båten ,kram från Barbro

Anonym sa...

Inte konstigt att farten blir låg när det är så mycket som växer på botten :), kram Marie