torsdag 31 oktober 2013

Grenada 2013


Grenada den 21 oktober 2013

Vi seglade ner till Grenada och hade gjort 138,9 Nm och ankrade utanför i bayen i Saint Georges.

 Sedan tog vi dingen och åkte vi in till staden och fortet och gick in i en vägtull för att komma till den andra sidan. Bilarna kom bakifrån i den för man kunde bara gå på en sida. Det kom folk från motsatta sidan med så det var trångt om plats.

När vi kom över såg vi fortet och det var en lång trappsterge med olika avsatser innan man kom upp. Vi såg staden nedanför med bayen och man fick en riktigt tydlig bild av hur det såg ut även med klipporna vid ingången till staden. Det var urgröpningarna med de små palmhusen som stod på stranden nedanför klipporna.

Vi fick syn på att det gick att komma längre upp med. Där träffade vi ett ungt par som hade en liten kille med sig som sög på tummen. Kurt frågade om de kunde fotografera oss och hon tog Kurts kamera och gjorde det. Jag fick även en bild på dem.

Vi fortsatte till en annan del och hittade en ingång till fortet, där fanns en guide och två andra amerikaner med. Vi fick gå med vi också så den ena var med i kriget 1983 tror jag att det var när Amerika anföll Grenada som han har varit med i Ranges med 500 man. Till och ned guiden lyssnade på honom så det var mycket vi fick höra om kriget. Jag har inte smält det än så bilderna får visa lite i stället.

Vi såg ammunitionsförrådet som var igenbommat, kanonerna hade stått i hålen i väggen och nu var det fritt så man såg staden från dessa öppningar.





















 

  

Inga kommentarer: